Wednesday, September 26, 2012

Puko Balik !? (Siri 2)

Posted by ainulaliah at 2:08 PM 1 comments
Assalamualaikum,kawan-kawan!

Doktor keluar dan buat muka sedih.Berita sedih ka gembira ni??Tiba-tiba keluar Puko dengan bandannya yg penuh dengan balutan..Hah!Lega rasanya hatiku melihat Puko yg telah selamat dirawat..Jadi,saya pon angakt Puko dengan penuh berhati-hati dan balik.Setiap hari saya akan   mengganti semula pembalut bandannya dengan yg baru tanpa mengenal erti penat lelah..(baik kn saya?hehe.)Nampaknya usaha saya tidak sia-sia..Kerana..

Sebulan selepas itu,
Puko semakin baik..Lukanya juga telah hilang..Yang tinggal hanyalah parut-parut..Puko juga sudh boleh berjalan dan bermain..Jadi pada waktu petang,saya telah membawa Puko ke sebuah taman untuk bermain..Di taman itu,tiba-tiba saja,Puko lari ke dalam hutan dan meninggalkn saya seorang diri hanya untuk menangkap seekor kupu-kupu..Cis!Tapi,saya tak nk kehilangan Puko sekali lagi..Jadi saya pon terus lari sekuat hatii tanpa bersenam terlebih dahulu..Akibatnya..

Selepas sejam saya berlari,
Tiba-tiba kaki saya mula berasa sakit dan tak mampu berjalan..Jadi saya mengambil keputusan untuk berehat di bawah sepohon pokok ceri yang rendang.Hah..Leganya..

Selepas beberapa minit,
Kaki saya sudh tak berasa sakit lagi..Saya bangun dan ingin meneruskn tujuan saya yg satu iaitu mengejar Puko.Tapi,sayangnya,batang hidung Puko sudah tidak kelihatan lagi..Tapi,saya tetap degil dan meneruskan perjalanan saya untuk mengejar Puko sehingga saya tersesat di tengah-tengah hutan yg sangat gelap..Saya berasa sangat takut dan risau..Tiba-tiba,saya terdapat idea yg bernas iaitu menelefon bonda ku yg tersayanggg..Oh yeah!Saya pun dengan gembiranya mengeluarkn telefonku jenis 100i jenama Kiko berwarna Rainbow .. Malangnya,semua kredit telefon telah saya habiskan semalam..Tidakkkk!Cam mana ni?Cam mana ni?Tiba-tiba saya terdengar satu suara yg kuat seolah-olah memanggil saya..Dari manakah suara itu?Dan adakah itu hantu?

Bersambung..

Nntikanlah Puko Balik !? (Siri Akhir) untuk mengetahui jalan cerita seterusnya!!Tata..

Assalamualaikum.. 

Tuesday, June 5, 2012

Puko Balik !?

Posted by ainulaliah at 2:29 PM 0 comments
Assalamualaikum,semua!

Lama dh x update blog tapi tunggu dulu sbb ada perkara yg lagi mustahak tambah serius ni!!
Guess what?Yaaa,Uko dh pulang ke istananya(rumah saya) yg tercinta..mmg terkejut sangat ttauu..Dia balik pon dlm keadaan yg letih,luka2 dan sangat kurus..
Tapi sewak2 saya tengok dia saya tenang je...nnti kalo gelabah org kata keja jadi lagi teruk..jadi saya pon buat2 tenang walaupon dlm hati gelabah yg amat1000x(terpaksa buat camni sbb x larat nk tulieh..harap maaf!) sangat!!jadi saya pon lari pi amik kunci kereta dan start enjinnn..pastu baru saya teringat yg saya x ada lesen..haish lecehla jadi budakk(tapi bole dpt apa saja kalo minx kt ayh tapi bergantung jugaklahh..).Jadi saya pon pi la panggil kakak!Cepatlaaa,kakak oi!!Nnti Puko MATI.Aik!jangan kata camtu..

(Kakak bawa kereta dan akhirnya sampai di KMC(Klinik Merawat Catttt)

Uko pon digegaskn ke dlm bilik emergency..wktu tu jantung saya asyik dok dupdapdupdap jaaa..takot sangat kottt..wak2 tu juga saya ibarat cacing kepanasan(maksudnya gelisah) dan kucing nk beranak(maksudnya jln sana sini)..haha..

Tibaaaaa-tibaaaa!!!

Doktor keluar dan buat muka sedih..berita sedihhh ka gembiraaa???!!!

                                                                                                                    Bersambungggg...

Assalamualaikum!Tata..
     

Sunday, April 22, 2012

R.I.P Pukotam..

Posted by ainulaliah at 4:56 PM 0 comments
Assalamualaikum.

Ari ni bukan Puko yg post blog ni tapi saya,Ainul Aliah.Buknnya x nk bagi dia post tapi dia dh x leh post.Cuba teka pasal apa dia x leh post??

Pembaca:Puko dh mati.. T_____T

Penulis:Aik?Camna awak semua tahu?Amik kt na soalan bocor ni ha??Cer gitau sikit...

Pembaca:*Tangan tunjuk kt atas :)

Penulis:Alaa..Baru nk buat teka-teki..Kenapa saya pi tulis tajuk camtu?

Pembaca:Tanya diri sendiri la.. :|

Penulis:Ya tak ya jugak kan..Hadoiii.. :P

Seperti dialog di atas,mmg betul Puko dh mati.Ari sabtu pada tanggal 7.4.2012 di depan kedai runcit.Info daripada kawan saya,Lala(bukn nama sebenar).Kta dia,waktu dia nmpak bangkal Puko,Perut Puko dh pon kembung.Cam ikan kembung la kot??Ntahla..Kwan saya gitau kt sya minggu lepas kt tusyen.Wak2 tu,rasa terkejut sangat!Nasib baik x ada sakit jantung..Terkejut sangat yg saya rasa tu rasanya kalo pegang pinggan kaca boleh jatuh ooo..Amacam?Hebat x terkejut saya tu?Jadi setelah balik dari tusyen,saya pon terus ajak mak saya pi kt Cat Centre..X jauh pon,kt Taman Pelangi ja..Kami pi pon sebab nk buat Sijil Kematian Pukotam.

Jadi saya,Ainul 'Aliah Bt Abdul Muin,mengesahkan bahawa VIP Peringkat GOLD iaitu Pukotam telah meninggal dunia:

Waktu:Tidak dapat dikenal pasti.
Tarikh:7.4.2012.
Hari:Sabtu.
Tempat:Depan kedai runcit mamak.
Tempat Perkuburan:Tidak tahu.(bukn sya yg kebumikan dia)

Jadi,Sekian saya cerita saya untuk kali ini,Boi2!
Assalamualaikum!

p/s:Sebelum Puko mati dia mkn banyak sangat.Bila dh tanya kt makcak saya a.k.a pakar kucing,mmg betul pon.Sebelum kucing mati,mmg dia mkan banyak pon.Jadi kalo kucing pembaca2 semua ni makan banyak.Beware dan sayangilah dia sepenuhnya tambah secukupnya!
 

Polar Bear Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez