Wednesday, December 4, 2013

P.A.S.S.W.O.R.D (Siri 2)

Posted by ainulaliah at 7:29 PM 0 comments
Assalamualaikum.
Konnichiwa!
*Selamat tengah hari dlm bahasa Korea.  

Saya pon tgk la kt kunci tu. 
Erm.. 'TSHC'? Apa tu?
Memandangkan saya masih lg baru kt Malaysia ni. So, sya pon x tahu la 'TSHC' tu. Ohohoho. :3

Jd, saya pon buka la MacBuku Angin saya lalu menge'search' 'TSHC' itu di Google. 
Masalah selesai! 

Oowhh. 'TSHC' tu rupa-rupanya ..
Tempat Simpan Harta Catworld.

Jd , dgn berpandukan Google Maps (google lg dia ni.x reti guna mozilla firefox ka?) maka selamatlah saya sampai di 'TSHC' tersebut. Lebih kurang dlm 25 minit jugk perjalanan td. Penat? Mestilah x sbb saya naik kereta. ;) 


Uihh.Besarnya gambar ni! Btw, nilah kereta saya.
Volkswagen Beetle (Red). Blkg tulahh bangunan 'TSHC'.

Sya pon masukla dlm bangunan tu tapi tetiba di tahan oleh guard kt situ. Ishh. Saja nk cri pasal betoi la guard ni.

Rupa-rupanya guard tu nk amik gmbar dgn saya sbb hensem sgt. Muehehehe. :p
Amik hang! Dpt dosa kering free ja sbb bersangka buruk ngan guard tu. Hehe.

Saya pon pi kt kaunter dn isi borang. Lepas isi borang, kucing yg jga kt kaunter tu pon masokla dlm satu bilik yg memerlukan cap jari utk masuk. Erm. Private sgt ka brg dlm tu smpai kena cap jari utk masok? Pikir punyala pikir.

Tetiba, saya disapa oleh seekor kucing betina berumur 30-an. Oo. Kucing yg jga kaunter td rupanyaa.

Kt tangan dia tu ada sebuah kotak warna silver. Dia pun bg lah kt saya kotak tu. Saya pon goncang-2 la kotak tu. Aik. Tak da bunyi ponn. Ada ka isi dlm kotak tu? Saya pon bukak la kotak tu. Ada kertas.

'Assalamualaikum, Bobo. Haihh. Dh besar dh rupanya Bobo ni.(mcm mana dia tahu) Ni Pukotam. Pakcik kau. Kita ni ada 'talent' sebenarnya. 'Talent' utk menulis cerita. Dlm darah kita.(fuyoo.dlm darah cekk.jgn main-main) Pakcik yakin yg Bobo ni mampu tulis cerita yg menarik di Blog Ainul Aliah (blog turun-termurun keluarga kita) . Jd, pakcik ingat nk wasiat kt kau blog ni. 

Ehh, Bobo! Pakcik x leh ckp panjang dh ni. Kawan pakcik , Tompok dh dtg. Rahsia ini sememangnya x leh dibocorkn kt sapa-sapa walaupon kawan baik kita. Hanya keluarga kita ja yg bole tau tentang benda ni. Jd, takat ni dulu lah surat pakcik utk kau. 

Oppss! Lupa plak. Ni dia password dan username Blog Ainul Aliah.
Username: ********
Password: ****************************

Password dia mmg panjang skit. Latihan utk menguji kesabaran kita. Apa-apa pon, pakcik yakin yg kau boleh isi blog tu dgn cerita yg menarik. 

Sekian. 
Pakcik Kau Yg Macho,
Pukotam'

*menangis* Bukn menangis sbb sedih la, mata masok habuk. (ecehhh.dlm hati ada taman rupanya dia ni) Dan, mcm tu la cerita dia. In shaa Allah, saya akan tulis blog ni dgn elok-elok. :)
 


 

Thursday, October 3, 2013

P.A.S.S.W.O.R.D (Siri 1)

Posted by ainulaliah at 5:13 PM 0 comments
Assalamualaikum.
Ohayou! (SelamatPagi)

Okay, 
Saya ialah BOBO


*mukasayaygsuperkiut* Bobo, seorang kucing yg kaya-raya.Lahir di Malaysia ttpi dibesarkn di Korea Selatan.Tak gemok dn tak kurus sgt.Seorang yg berbadan sasa.(adasixpack).Masih single lagi.Boleh call saya di +6019-XXXXXXX .(tempatadalahterhad).Seorang yg boleh thn jugak pandainya.Mendapat gelaran GG (GeniusGila).Saya juga seorang berfikran positif , bla-bla-bla.......

*pembacamulaberasabosan*

Oppss!Terlajak pulak.Mintak maaf. 
Oke, jd pd hari itu ketika saya sedang sibuk ber.



FACEBOOKING.
Nama FB: Bobo Ohsem.

Tiba-tiba saya terdengar bunyi pintu terketuk-ketuk.(humph?)
Saya pon pergila check.
Oh rupa-rupanya , pakcik Garfield. (posmen catworld)
Besar sungguh bukusannya.
Dn.
Dlm tu ada,
Ada,
Ada,
.
.
.
.
(apadia?)
.
.
.
.
.

Kotak kecil berisi kunci.
Yg tertulis 'TSHC'
Apakh itu?

Jeng-3.




Friday, September 27, 2013

Bobo

Posted by ainulaliah at 2:00 PM 0 comments
Assalamualaikum wbt.
Hai.Konnichiwa.
Selamat Berkenalan!

*mukapembacatercengangdekkehairanan*

Mesti kamu semua pelik kn? Kenapa saya kata 'selamat berkenalan' ? Saya buknnya penulis baru ponn...

Actually, saya ialah Penulis Yg Baharu.
Yep, saya bukn Ainul Aliah. (NoNoNo)
Dn sudh semestinya bukn lg Pukotam. (*gelengkepala*)
Turut juga bukn Nini. (BukanBukan!)

SAYA IALAH BOBO!
*amboimacamtajuknovellapulak!*

Bobo?

*mukapembacalebihtercengangdekkeranalebihkehairanan)

Yep, B.O.B.O !


Sunday, April 28, 2013

Puko Balik !? (Siri Akhir)

Posted by ainulaliah at 1:36 PM 1 comments
Assalamualaikum!

Lama x update blog.Dh bersawang macam rumah hantu.Apa-apa jelah.Yg penting skang ni ialah PUKOTAM BALIK !? (SIRI AKHIR) . Muahahaha.

Saya terdengar bunyi suara yg memanggil saya.Saya jadi takut.Saya jadi panik.Tak tau nk buat apa.Tak tau nk pergi mana.Saya diri je kat situ.Kali ni bunyi tu semakin kuat dn kuat.Tiba-tiba , ada Arnab pakai jaket tangkap saya bawak masuk dlm lori.

Tup tup , bila saya sedar saya dh terbaring kt katil.Kelihatan muka mak saya yg gelisah dn kakak saya yg tersengih-sengih mcm kerang busuk kt belakang.Siapa sebenarnya Pukotam dn Arnab tadi tu?Adakah mereka sememangnya wujud atau itu semua hanyalah mimpi semata-mata?Saya terus tulis dlm diari tntang kisah ini dn biarkan Pukotam dn Arnab tadi menjadi misteri selama-lamanya.

Haha.Tamat sudah cerita tntg Puko Balik !?.. 

Terima kasih kerana membaca.Assalamualaikum.

Bye bye!
 

Polar Bear Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez