Wednesday, November 25, 2015

Ekspedisi Bobo n Didi Mencari Harta Karun (episode 1)

Posted by ainulaliah at 5:45 PM 0 comments
Assalamualaikum.

So spt yg tlh dihebohkn sebelum ni , so hrini lah premierenya yg telah dinantikan oleh semua org. (even xdak readers pon sokay) . Alkisahnyaaaaaa jeng jeng jeng

Pd suatu hri, Bobo bru balik dri berjogging di persiaran rumah D' Kelabu dn bru sja hndk masuk ke dlm rumah utk menonton Running Man dimana guestnya pd hri itu ialah Ainul Aliah n Didi apabila tiba2 , Ainul Aqilah ank bosnya yg garang tu memanggilnya . Bobo yg walaupon letih tp terpaksa jgk brjumpa dgn Aqilah. Namun, keletihannya brtambah lgi apabila dia telah disuruh utk mengemas stor rumah. Malangnya nasibnya. Nk panggil Didi , xbole plak sbb kelmarin Didi masih marah kt dia sbb curi ikan Didi. So terpaksala buat sorg2 ditemani olek cicak2 jalanan. Bobo yg merupakn kucing bandar amat sensitive dgn habuk2 n debu2 yg bertebangan di udara yg xberapa segar. (mesti semua org igt Bobo dpt selesema tp dak ponnn sbb dia pkai mask. Ok lawak hambar) Bobo yg teringin sgt2 nk tgk Running Man tu cpt2 la buat kerja . Prinsip Bobo wktu tu 'Biaq x kemas , Asalkn cepat'. Smpaila tiba2 tu Bobo nmpak ada sekeping kertas kulit kayu ala ala kertas org dlu2 yg sebenaqnya merupakan sekeping map. Bobo pon teruih lupa ttg impiannya nk tgk Running Man akibat dikaburkn dgn harta karun yg bakal dia dpt xlama lgi yg membolehkn dia utk teruih berjumpa dgn crew2 Running Man terutamanyiaaa Lee Kwang Soo n Song Ji Hyo. Fullammak. Sibuk berangan , tiba2 Aqilah mengejutknnya dgn satu jeritan akibat terkejut sms menonton cerita JuOn ,lalu Bobo cpt2 menghabiskn kerjanya dgn lebih sistematik n teratur smbil berfikir b brasa xsabar2 utk mencari harta karun itu.

Bersambung...

Sunday, November 22, 2015

Teaser : Ekspedisi Bobo n Didi Mencari Harta Karun

Posted by ainulaliah at 6:22 PM 0 comments
Assalamualaikum.

Sadly to say , Bobo xmenang Mr. Malaysia . Tu yg x apdet blog tu. Tp bru2 ni ada bnda best yg brlaku. Drum rolls puhlisssss....

-.- 

Ianyaaa ialahhhh kisahhhh atbencer* (cmni ka eja) Bobo n Didi. Wuhuuuu!!!
Tepuk tgn skit.

So teasernyaa,

Bobo, kucing yg malas tp nk cpt kaya namun disebabkn markah spm (sijil pets malaysia) x memberangsangkn, tlh membuatkn dia xdpt kerja. Namunnn, satu hari dia dpt satu map. Bkn map biasa2 ya kengkwan, Map Harta Karun ooooo. Oleh itu adiknya, Didi yg juga nk cpt kaya sbb nk beli make up jenama Ainul Aliah Face Shop yg brharga rm5000 tidak trmasuk beg make up limited edition yg brharga rm3000 dan juga GST telah bersetuju utk menemankn abgnya setelah dipujuk n diberi majalah kpop edisi terbaru. 

Namun , soalan yg sering ditanya, berjayakah Bobo , seorg kucing yg setakat sekrg tidak prnh bernasib baik dlm ekpedisinya kali ini? Adakn nasib akhirnya akan menyebelahinya jgk ? Dan adakh Didi akn terus menemaninya di sisi dlm menempuh plbagai cabaran spt digigit nyamuk n sebagainya dlm mencari harta karun n nk cpt kaya?

Nntikan premierenyaaa pd 

25 NOVEMBER 2015     ini

*atbencer : adventure

Sekian byebye.

Monday, February 2, 2015

Bobo's Hobbies

Posted by ainulaliah at 8:48 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Bobo ni seekoq kucing bndar ya. Jgn main2. Dia ni ada mcm2 hobi jgk. Ni nk crita la ni.

1. Makan

Ikan kena pilih yg fresh. Direbus dgn sempurna dn dimasak dgn penuh curahn kasih syg. Huahuahuahua~ Sja ja buat action skit. Kalo xdak bnda2 tu pon dia mkn lalu ja. Bobo ni ada kt rumah 2 atau 3 kali ja. Wktu srpn , lunch n dinner. Wktu lain sibuk berpesta n bersosial dgn village n city cats yg lain kt C-Mart (Cats Mart) . Tp kalo seharian dia duk kt rumah tu mksudnya ada bnda pelik yg telah brlaku. Hmm maybe dia telah direject oleh gelpren hingusan dia tu? 

2. Tidur 

Tidur atau dgn nama yg nmpak mcm kurg malas skit ialah nap. Hahahaha. Selalunya bnda ni dia buat lepas makan setelah pulg drpd pengembaraan mencari harta karun kt Araustralia. Tapi selalunya balik dgn tgn kosong ja sbb dpt map palsu. Miahahaha. Didi , adik dia terer lgi. Byk kali dh dia bg hadiah pghrgaan berupa tikus dn burung kt kmi. Cuma kmi jelah yg xprnh bersyukur.

3. Jalan

Ehh jalan? Hahaha mcm xdak krja ja kn. Sebenaqnya brdasarkn kajian dn statistik yg tlh dibuat oleh Prof Ainul Aliah dn telah diluluskn oleh Prof Didi, mmg telah menunjukkn sekali gus membuktikn (dri tdi dok buat ayt brbunga, tpi satu isi pon xdak) bhw kucing yg brnama Bobo mghabiskn masanya lebih kurg 2/3 drpd harinya utk brjalan. Ntahlah dia mmg suka jalan kot. Dgn panas terik matahari n jerebu lgi, hahaha haish mmg xdak krja.

Yg tu ja hobi dia . Hahaha kbye.

Assalamualaikum.


 

Bobo's NOT so Marathon Day

Posted by ainulaliah at 8:46 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Oke bobo yg ampa semua kenai melalui penbacaan di blog yg tahpapa ni ialah seekor kucing yg poyo gila. Tp sebenarnya Bobo juga punya impian n cita2 yg trsendiri iaitu ingin mnjadi Mr Malaysia.

(kalau ampa tau miss malaysia , phm2 jela mr malaysia tu apa. jgn dok tnya)

So bobo pon buat la jadual workout utk mnjadi seekor kucing gents yg sado. Dia cuba brmacam2 etc p angkat berat, sembang (sembang pon bole bakaq kalori nah.) , swimming n whatsoever la trmasuk dating! Opps. Terlebih sudahhh.

N bobo brasa boring kerana berasa aktiviti itu trlalu normal dn brcadang utk mncuba sesuatu yg baru.

Dia pon p jln2 kt area market arau, tiba2 dia trnmpak poster ttg marathon kt denai. (acah2 drama melayu. hahahaha.)

Bobo pon call nombor yg disediakn di bwh n teruih daftar namanya .

Lepas tu , Bobo pon p brlawan. Lari punya la laju smpai kaki x sentuh jalan. (Hiperbola disituuuu )

Akhirnya , Bobo smpai di garisan penamat . Bobo dpt nombor last. Bobo balik rumah n tgk crita Running Man yg latest.

THE END. :D

P/S: Bobo terpilih menjadi finalist Mr Malaysia. Doakn Bo nah. Hahaha.

Tuesday, January 27, 2015

First Love Didi <3

Posted by ainulaliah at 8:14 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Betapa lamanya aku x apdet blog. Smpai bersawang dh. Watever.
Lani aku busy tau dak. (lassangat)

Oke. Ampa semua igt dak aku prnah crita pasai second love didi dulu?

p/s: ada buku dh tau ttg didi ni. best seller plak tu. bole beli kt popular yg brdekatan dgn rumah anda atau bole saja klik pd link d bwh utk membelinya secara online

www.didibookuonlineygkebabom.com

Pfftt . Lawak sgt. --'

Smbong balik crita , so , pes luv (first love) didi ialah tuptup. Nma dia ni ada sejarah oo. Tp sebelum tu nk crita dulu ciri2 tuptup yg membuatkn didi melting tu.

Biografi ringkas TupTup :
(atau nma manjanya dupdup)
Bulunya brwarna coklat hazel dgn matanya hijau mint . Bodynya ada six pack dgn senyumannya yg menawan serta giginya yg bersinar mampu membuatkan haiwan malah manusia sekali pon pengsan.
Haip. Bukn pengsan sbb hodoh nah, sbb MACHO tau. Nma dia pulak diambil brsempena dgn cara jalannya yg berbunyi tup tup tup akibat badannya yg trlalu tough.

(buat2 la rasa terkejut dan kagum)

So Didi yg hnya kucing kampung normal pon jatuh cinta. Tapi disebabkan perbezaan umur yg ketara tu depa just dating n x kahwin. Dupdup pon asyik dok scarlet letter kt didi n throwing pebbles ja. Manakala didi dok nyanyi lagu 'Love Story' dgn sora yg plg sedap gittew. Plus buat2 gaya seekor kucing betina yg ayu. Senang crita, depa ni ibarat Romeo n Juliet laa.

Smpai la satu thp tu Tuptup menghilangkn diri. Didi yg kecewa hmpir membunuh diri tetapi xjadi sbb jumpa dgn Pells.
(itulahplaygirlnamanyaaaaa)

Xdak sapa pon yg tau sbb apa dn kemana tuptup pergi. Kmi pon dh give up menunggu n terpaksalah kmi relakan jua dia pergi. Buknnya sedih dia pi , tp rugilah ikan yg kmi dok bg selama ni. (tskk. xikhlas)

Smpai la satu hari tu, Tuptup balik .
Dgn perasaan yg trpaksa. Sbb.

Dia SAKIT.
Mata berair. Mulut ayiaq liuq meleleh-leleh.

So tuan didi dgn emosinya membwa tuptup ke cc. Bkn cyber cafe, ni nmanya cats clinic. Doktor pon injet dia n tuptup pon balik rumah.

Tp Allah lebih syg kt tuptup.

Dia MATI .
Kt rumah kmi. Virus penyakit yg mengambil nyawanya tu dipercayai Hawar. Mmg tgh byk pon wktu tu kucing yg mnjadi mangsa.
(trmasuk Jojo)

Didi yg mndengaq brita tu pon teriyak berhinguih- hinguih tp xdaklah smpai ayaq mata darah. Bwahahahaha. Tp lepas tu, Didi happy ja sbb Pells ajak p dating kt Cmart smbil minum coolblog.
(itulahplaygirlnamanyaaaaaAGAIN)

So tamatlah crita cinta Didi n Tuptup yg xberapa nk Romeo n Juliet.

Hahahahahaha. Hope enjoy la nohh. Just lawak2 ja nih.
K Assalamualaikum. Byee. ><

 

Polar Bear Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez