Monday, November 21, 2016

10 Most Annoying Things as a Cat

Posted by ainulaliah at 4:47 PM 0 comments
Assalamualaikum.

Hrini didi n bobo nk share skit ttg tajuk kt atas. Bkn apa, kmi dua dh lma brsabar dgn hrpn depa akn berubah tp hmmm ....

So lets beginnn,

10) Buat donno
Bobo : Sya bkn menagih simpati la tp scra jujurnya saya mmg rasa tersisih bila depa xbak layan sya . Sya ni nk kta xhandsome, mmg x la . Nk kta xsado  lglah salah. Cuma mybe terLEBIH sado kot. Tp hmmm sado pon salah ka? 

9)Suka show off
Didi: Didi mmg dri dlu lgi geram kt keluarga Abdul Muin ni tmbh2 yg kedua dgn bongsu tu. Suka show off mknn depa . Depa igt didi xteringin kot. Depa xnmpk ka mata ayaq eh eh ayaq mata didi dok bertakung. Ya ya mmg la didi nk diet tp xkan la smpai xleh nk merasa even skit kot. Mybe depa dua tu lapaq sgt kot. Xpaa lepas didi hntaq burung kt depa dua. Heee :)

8)Tak helpful langsung
Bobo: Dlm byk2 sya dok menjaga rumah depa ni dri stray cats la sya rasa bole bilang dgn jari brp kali depa tlg sya. Bkn la sya mengharap sgt prtolongan depa tpi u know la kn, nmpk mcm sya ni bodyguard depa ja walhal sya ni salah seorang yg patut dihormati kot sbb rumah ni tmpat kelahiran sya.

7)Tidur
Didi: Plg meluat bila time mlm2, ada la org mai agkt Didi supaya tiduq dgn depa. Habih mimpi Didi yg ala2 Cinderella jumpa Prince Charming. Bukn tu ja , kalau tiduq atas katil xpa jgk ni tiduq atas kerusi yg xprnh basuh plak tu. Geli didi nk tiduq atas tu. Yelaaa Didi takut la skrg kn byk virus menular. 

6)Makan
Didi: Kdg Didi x nak mkn cereal bkn apa tp sbb Didi dh jemu dh . Hari2 mkn cereal ja . Didi nk jgk ikan lemak rebuih. Dh la bru2 ni Didi ada bca , kucing yg mkn cereal, risikonya tinggi utk dpt penyakit karang batu. (Ehey, jgn pndgku sebelah mata. Result pt3 didi stret As oke) . Tmbhn pula, (Didi dpt 98 dlm bhs melayu penulisan) Didi geli nk share belas mknn cereal dgn kucing jantan yg lain . Dhla depa xgosok gigi, bkn muhrim laktu. Tula Didi kdg2 mkn terus ja dlm beks besaq cereal tu. Sonang !

5)Tudung kencing
Bobo: もう我慢できない ! *I can't stand it anymore!* ( Bobo prnh menetap di Jepun if semua still igt la) Mana x nya , kalau bau kencing kucing ke msti Bobo yg kena. Emangnya rumah ini enggak sudah kucing jantan yg lain? Oke yg ni bkn sbb prnh stay kt indon tp sbb terpengaruh dgn crita sinetron . Ops bocor rhsia. Bobo kdg2 geram jgk dgn perangai depa tu smpai Bobo sengaja p kencing . Puaih ati. *buat gaya like a boss*

4)Tgkp gmbaq tiduq
Didi: Mmg Didi mengaku hobi Didi ialah tidur dn tidak dinafikan Didi tiduq buas. Tp Didi still xsuka n xfhm why tah nma apa tah suka sngguh amik gmbaq Didi terutama wktu tiduq. Bole dak lepas ni jgn amik gmbaq Didi sbb kalau mak boipren Didi tau, habihla kena reject. Hrp maklom.

3)Dating
Didi: Jgn buat muka tercengang sgtla bca statement Didi kt atas tu. To make it clear, Didi nk umumkn mmg rumour Didi berkapel dgn kucing putih itu benar. Kmi mybe akn bertunang pada 1 jan 2017 setelah mndpt persetujuan dri kedua-dua pihak. Pihak lelaki dh setuju cuma pihak Didi je tak sbb abg Bobo xsuka dgn kucing putih tu. Ktanya, kucing putih tu rude dn agak tua utk Didi. Didi rsa dia malu sbb kucing tu lgi hensem. Ekekekeke. Apa2pon hope semua doakan yg trbaik yaa. Btw lupa plk nk crita apa yg annoyingnya dgn dating ni? Act , depa ni suka amik gmbaq Didi wktu dating . Pg siang mlm , pantang nmpk Didi dating je msti tgkp gmbar . Paparazzi betul . 

2)Ckp manja
Didi: Meluat dgn stail org ckp2 manja ni. Fyi, Didi ni dh dewsa so plisla lyn Didi mcm org dewasa. N stop ckp ngan didi guna bhs manja. Etc: hruf k jdi d . Rimas tau dk rimas. Pstu *yg ni selingan jela* , depa ni suka pairkan Didi dgn Jep . Alaaa kucing selebriti tu. Sudh2 la Jep tu dh berumah tangga dh pon. Didi xnak la jdi org ketiga n mghancurkn rumah tngga org. (Ostajah pilihan spotted)

1)Tiru suara kucing
Didi: Yg ni plg Didi xleh thn , kenapala suka sgt tiru suara kucing. Dh manusia buat cara manusia. Ni dok buat suara kucing. Serabut ahh. Kalau jdi xpa jgk, ni mcm org utagha nk ckp keyel . Kdg2 smpai xphm n nk tergelak pon ada. Tp ada satu peristiwa yg Didi xleh maafkn , hritu Ainul Aliah pi tiru suara kucing p kena plak mksud dia Didi benci awak. Dhla wktu tu Didi dgn boipren Didi. Tau dk , mkn masa 2 minggu jgk Didi nk selesaikn mslh tu. So plis lah lepas ni stop ckp bhs kucing or kalau nk ckp jgk silalah pi kelas bhs kucing kt kgr yg diadakn oleh Prof Grey. Contact sya sediakn di bwh ni.

Thats all utk post kali ni. Take note ya shbt . Kalau dkk nntikn surprise kami brdua .Miahajajajajajaja.

*prof grey: 012-3456789 / greyencem@gmail.com










 

Polar Bear Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez