Monday, June 12, 2017

S26-Mood Republik

Posted by ainulaliah at 9:47 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Recently , there was a Mood Republik Kedah Raya Fest at TH Conv Centre. Being a shopaholic girl, of coz i cant miss this fest . So i went there with my mom and sis. Otw there , i kept thinking and worrying about the queue to enter the hall. But once we arrived there .....

We can barely see people walking around. I checked the date on my phone and yea , its today. The thing is we are early birds.

Hahahahahaha. Thank god! No need to rebut tudung Naelofar.

My main and only (not only sangat la) was to buy Dear Love by NH. And alhamdulillah , i got to grab 3 of them which were in blue black, dark purple , n mint turquoise-ish colours. So haypiey.

One shawl costs  rm 89 if im not mistaken , so you guys do the math.

While im writing this entry , im just wondering how much Neelofa earn a day from NH? Is she becomes a millionaire or mybe billionaire already , thanks to our purchases? (Ure most welcome , lopa)

But nevertheless , i think its worth it to buy those shawls n im in love with the shawl's material so much. Alhamdulillah :)

N yeah , besides shawlsssss, i also bought chocolate chip kek lapis there. So delish. Already habis even bru beli. Hehehehehe.

So thats all. I personally think Mood Republik is okay if u guys already have in mind what to buy coz there is so many people. Sometimes, it's hard to walk and see around . Plus , for person that doesn't like crowded place (i, sometimes, don't like crowded place) , trust me you will get easily annoyed and tired. So yeah , do a checklist or screenshot your wishlist , n you are good to do your shopping spree!

Till then ~ Wassalam.

Saturday, June 10, 2017

S25-Mini Reunion

Posted by ainulaliah at 10:41 AM 0 comments

Assalamualaikum.

Yesterday was a lit.
I got to meet with my bestest of bestest friends. We shared a lots of stories . N most of them was damn funneh. Is it coz we seldomly met or coz we are truly funny in person? K joking -.-

Im so glad that they still the old them n not changed.

Uhm? Of course!
We took a lot of pics too!
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

But the sad thing is i dont know how to put pics here coz this is the blogger app. Im not using laptop. Huhuuu.

But im finally found out how to put our pic. So here u goes ; the most decent pic that i had. Hahahaha.

Thursday, June 8, 2017

S24 - Kerja Kursus Addmath

Posted by ainulaliah at 2:16 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Kerja kursus addmath? Addmath? Kerja kursus?

...

Yep . Aku pon bru first time tau.
N now im working on it.
So this year , xtau la semua negeri sama or berbeza but kmi kena buat satu vid ttg pembungkusan makanan.

Agak tough jgk sbb vid tu xleh edit. Kalau ada sapa yg gelak , sila la start dri awai ye. Hahahahahahahaha. Yg tu plg susah. N yg plg aku xleh brain is kena buat jalan kira addmath. Tp apa kena mengena jalan kira addmath dgn pembungkusan makanan. Yg ni sudh pastinya kena tnya cg lain.

Apa2 pon wish us (sbb ni kerja berkumpulan) luck kay !

UPDATE AFTER PERJUMPAAN KERJA KURSUS ADDMATH KEDUA:

Alhamdulillah . Sudh hmpir siap . Tinggal about 40% ja lgi. Tinggal nk buat jalan kira n vid ja. So stay tuned kay.

*tu lah projek kmi . kotak untuk letak buah*

Till then ~

Saturday, June 3, 2017

S23- Hectic Day

Posted by ainulaliah at 12:19 PM 0 comments

Assalamualaikum semua.

Hahahahaha hri hri hari sya hectic . Xprnh x hectic . Lumrah kehidupan student.
*yerlatuuu
*tdi kta bosan yang amat dok rumah

Tp kali ni pnya hectic mmg lain skit sbb bkn hectic study, bkn hectic sbb p tuisyen n kelas tmbhn n segala mak nenek tu. Tp hectic sbb hangout!

Hahahaha mybe mcm normal ja hangout esp for remaja tp it's not for me. Aku ni sejenis yg payah nk hangout. Kdg2 kalau kwn ajak tu kata jela nk p tpi last minute cancel. Kahkahkah. Malas thp teruks dh.

Tp entah cmna kali ni aku betoi2 join uollsss. So act main reason kmi hangout ni sbb nk support team netball smkaa. Tpi sma2 tu pi la mkn2 sma. Hiks.

So pgi tu , kmi tunggu kt mybus. Yup , enuliah naik mybus. Jgn main2 weyh. Hahahaha ni hangout , haruslah adventure skit.

Sesampai ja kt tmpat lawan tu , kmi pon p la sokong. Mmg sengit sgt competition tu n then sbb dh habih dh lawan , kmi pon p la makan kt warung (ka kedai ka gerai tp tepi the store la) . Aku order mihup sup n cendul. Peh leh trbayang lgi ais dia yg mcm smooth mcm awan tu.
*Fuh dhla tgh posa skrg

Nthen disebabkn kwn aku ni nk p beli barang hostel so kmi pon p la ronda at the store. Tiba2 trnmpk satu cekelat cadbury ni edition heroes so kmi pon beli la yg tu sbg hadiah hari guru. Konon2nya wktu bg tu mcm smbil buat gaya insan yg lemah, kata URE MY HERO! WAKAKAKA xleh blah . Capslock sbb cakap kuat2 kay. U guys get the picture right?

Lps tu disebabkan panas matahari , mka terasa teringin plak nk mkn yogurt strawberry. So p la lintas jalan sbb yogurt tu bole kta seberang the store jaa. Yogurt ni mmg sedap gila la plus kalau mintak extra yogurttt. Fullamakkkk.

After semua2 tu kmi pon p balik dewan tu sbb ada lgi game netball nthen bru balik naik MYBUS LAGI.

Igtkn balik tu , balik rumah terus tgok2 p kenduri pulakkkk. Balik smpai rumah , solat zuhur , pstu solat asar , pstu nk pi HANNAH COOKIES PULAK.

Penat x bca aku cerita ni weyh? Hahajajaj.

Tp kn aku mmg recommend la uguys utk p hannah ni sbb mknn dia is really good. Tp duit kena berkepok la. Tp kan uguys why not sekali sekala? :')

N lps mkn kt hannah ni , aku pon balik rumah n mlm tu pi tuisyen. Kalau tuisyen biasa2 ja xpa jgk. Ni tuisyen......

ADDMATH ! luls

Hahahaha mmg sah2 la malam tu ada masalah fokus , asyik ngantuk ja. Dhla duduk depan cg . Hahahahaha. Malu siot.

Tu jer . Aku pon penat dh tulis. K la byee.
Assalamualaikum.

Ni la mknn kt Hannah Cookies. Really nice guys. Fyi, im typical malay kg girl that have selera kampung but this cafe ; couldn't resist.


 

Polar Bear Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez