Monday, June 12, 2017

S26-Mood Republik

Posted by ainulaliah at 9:47 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Recently , there was a Mood Republik Kedah Raya Fest at TH Conv Centre. Being a shopaholic girl, of coz i cant miss this fest . So i went there with my mom and sis. Otw there , i kept thinking and worrying about the queue to enter the hall. But once we arrived there .....

We can barely see people walking around. I checked the date on my phone and yea , its today. The thing is we are early birds.

Hahahahahaha. Thank god! No need to rebut tudung Naelofar.

My main and only (not only sangat la) was to buy Dear Love by NH. And alhamdulillah , i got to grab 3 of them which were in blue black, dark purple , n mint turquoise-ish colours. So haypiey.

One shawl costs  rm 89 if im not mistaken , so you guys do the math.

While im writing this entry , im just wondering how much Neelofa earn a day from NH? Is she becomes a millionaire or mybe billionaire already , thanks to our purchases? (Ure most welcome , lopa)

But nevertheless , i think its worth it to buy those shawls n im in love with the shawl's material so much. Alhamdulillah :)

N yeah , besides shawlsssss, i also bought chocolate chip kek lapis there. So delish. Already habis even bru beli. Hehehehehe.

So thats all. I personally think Mood Republik is okay if u guys already have in mind what to buy coz there is so many people. Sometimes, it's hard to walk and see around . Plus , for person that doesn't like crowded place (i, sometimes, don't like crowded place) , trust me you will get easily annoyed and tired. So yeah , do a checklist or screenshot your wishlist , n you are good to do your shopping spree!

Till then ~ Wassalam.

Saturday, June 10, 2017

S25-Mini Reunion

Posted by ainulaliah at 10:41 AM 0 comments

Assalamualaikum.

Yesterday was a lit.
I got to meet with my bestest of bestest friends. We shared a lots of stories . N most of them was damn funneh. Is it coz we seldomly met or coz we are truly funny in person? K joking -.-

Im so glad that they still the old them n not changed.

Uhm? Of course!
We took a lot of pics too!
HAHAHAHAHAHAHAHAHA.

But the sad thing is i dont know how to put pics here coz this is the blogger app. Im not using laptop. Huhuuu.

But im finally found out how to put our pic. So here u goes ; the most decent pic that i had. Hahahaha.

Thursday, June 8, 2017

S24 - Kerja Kursus Addmath

Posted by ainulaliah at 2:16 PM 0 comments

Assalamualaikum.

Kerja kursus addmath? Addmath? Kerja kursus?

...

Yep . Aku pon bru first time tau.
N now im working on it.
So this year , xtau la semua negeri sama or berbeza but kmi kena buat satu vid ttg pembungkusan makanan.

Agak tough jgk sbb vid tu xleh edit. Kalau ada sapa yg gelak , sila la start dri awai ye. Hahahahahahahaha. Yg tu plg susah. N yg plg aku xleh brain is kena buat jalan kira addmath. Tp apa kena mengena jalan kira addmath dgn pembungkusan makanan. Yg ni sudh pastinya kena tnya cg lain.

Apa2 pon wish us (sbb ni kerja berkumpulan) luck kay !

UPDATE AFTER PERJUMPAAN KERJA KURSUS ADDMATH KEDUA:

Alhamdulillah . Sudh hmpir siap . Tinggal about 40% ja lgi. Tinggal nk buat jalan kira n vid ja. So stay tuned kay.

*tu lah projek kmi . kotak untuk letak buah*

Till then ~

Saturday, June 3, 2017

S23- Hectic Day

Posted by ainulaliah at 12:19 PM 0 comments

Assalamualaikum semua.

Hahahahaha hri hri hari sya hectic . Xprnh x hectic . Lumrah kehidupan student.
*yerlatuuu
*tdi kta bosan yang amat dok rumah

Tp kali ni pnya hectic mmg lain skit sbb bkn hectic study, bkn hectic sbb p tuisyen n kelas tmbhn n segala mak nenek tu. Tp hectic sbb hangout!

Hahahaha mybe mcm normal ja hangout esp for remaja tp it's not for me. Aku ni sejenis yg payah nk hangout. Kdg2 kalau kwn ajak tu kata jela nk p tpi last minute cancel. Kahkahkah. Malas thp teruks dh.

Tp entah cmna kali ni aku betoi2 join uollsss. So act main reason kmi hangout ni sbb nk support team netball smkaa. Tpi sma2 tu pi la mkn2 sma. Hiks.

So pgi tu , kmi tunggu kt mybus. Yup , enuliah naik mybus. Jgn main2 weyh. Hahahaha ni hangout , haruslah adventure skit.

Sesampai ja kt tmpat lawan tu , kmi pon p la sokong. Mmg sengit sgt competition tu n then sbb dh habih dh lawan , kmi pon p la makan kt warung (ka kedai ka gerai tp tepi the store la) . Aku order mihup sup n cendul. Peh leh trbayang lgi ais dia yg mcm smooth mcm awan tu.
*Fuh dhla tgh posa skrg

Nthen disebabkn kwn aku ni nk p beli barang hostel so kmi pon p la ronda at the store. Tiba2 trnmpk satu cekelat cadbury ni edition heroes so kmi pon beli la yg tu sbg hadiah hari guru. Konon2nya wktu bg tu mcm smbil buat gaya insan yg lemah, kata URE MY HERO! WAKAKAKA xleh blah . Capslock sbb cakap kuat2 kay. U guys get the picture right?

Lps tu disebabkan panas matahari , mka terasa teringin plak nk mkn yogurt strawberry. So p la lintas jalan sbb yogurt tu bole kta seberang the store jaa. Yogurt ni mmg sedap gila la plus kalau mintak extra yogurttt. Fullamakkkk.

After semua2 tu kmi pon p balik dewan tu sbb ada lgi game netball nthen bru balik naik MYBUS LAGI.

Igtkn balik tu , balik rumah terus tgok2 p kenduri pulakkkk. Balik smpai rumah , solat zuhur , pstu solat asar , pstu nk pi HANNAH COOKIES PULAK.

Penat x bca aku cerita ni weyh? Hahajajaj.

Tp kn aku mmg recommend la uguys utk p hannah ni sbb mknn dia is really good. Tp duit kena berkepok la. Tp kan uguys why not sekali sekala? :')

N lps mkn kt hannah ni , aku pon balik rumah n mlm tu pi tuisyen. Kalau tuisyen biasa2 ja xpa jgk. Ni tuisyen......

ADDMATH ! luls

Hahahaha mmg sah2 la malam tu ada masalah fokus , asyik ngantuk ja. Dhla duduk depan cg . Hahahahaha. Malu siot.

Tu jer . Aku pon penat dh tulis. K la byee.
Assalamualaikum.

Ni la mknn kt Hannah Cookies. Really nice guys. Fyi, im typical malay kg girl that have selera kampung but this cafe ; couldn't resist.


Monday, November 21, 2016

10 Most Annoying Things as a Cat

Posted by ainulaliah at 4:47 PM 0 comments
Assalamualaikum.

Hrini didi n bobo nk share skit ttg tajuk kt atas. Bkn apa, kmi dua dh lma brsabar dgn hrpn depa akn berubah tp hmmm ....

So lets beginnn,

10) Buat donno
Bobo : Sya bkn menagih simpati la tp scra jujurnya saya mmg rasa tersisih bila depa xbak layan sya . Sya ni nk kta xhandsome, mmg x la . Nk kta xsado  lglah salah. Cuma mybe terLEBIH sado kot. Tp hmmm sado pon salah ka? 

9)Suka show off
Didi: Didi mmg dri dlu lgi geram kt keluarga Abdul Muin ni tmbh2 yg kedua dgn bongsu tu. Suka show off mknn depa . Depa igt didi xteringin kot. Depa xnmpk ka mata ayaq eh eh ayaq mata didi dok bertakung. Ya ya mmg la didi nk diet tp xkan la smpai xleh nk merasa even skit kot. Mybe depa dua tu lapaq sgt kot. Xpaa lepas didi hntaq burung kt depa dua. Heee :)

8)Tak helpful langsung
Bobo: Dlm byk2 sya dok menjaga rumah depa ni dri stray cats la sya rasa bole bilang dgn jari brp kali depa tlg sya. Bkn la sya mengharap sgt prtolongan depa tpi u know la kn, nmpk mcm sya ni bodyguard depa ja walhal sya ni salah seorang yg patut dihormati kot sbb rumah ni tmpat kelahiran sya.

7)Tidur
Didi: Plg meluat bila time mlm2, ada la org mai agkt Didi supaya tiduq dgn depa. Habih mimpi Didi yg ala2 Cinderella jumpa Prince Charming. Bukn tu ja , kalau tiduq atas katil xpa jgk ni tiduq atas kerusi yg xprnh basuh plak tu. Geli didi nk tiduq atas tu. Yelaaa Didi takut la skrg kn byk virus menular. 

6)Makan
Didi: Kdg Didi x nak mkn cereal bkn apa tp sbb Didi dh jemu dh . Hari2 mkn cereal ja . Didi nk jgk ikan lemak rebuih. Dh la bru2 ni Didi ada bca , kucing yg mkn cereal, risikonya tinggi utk dpt penyakit karang batu. (Ehey, jgn pndgku sebelah mata. Result pt3 didi stret As oke) . Tmbhn pula, (Didi dpt 98 dlm bhs melayu penulisan) Didi geli nk share belas mknn cereal dgn kucing jantan yg lain . Dhla depa xgosok gigi, bkn muhrim laktu. Tula Didi kdg2 mkn terus ja dlm beks besaq cereal tu. Sonang !

5)Tudung kencing
Bobo: もう我慢できない ! *I can't stand it anymore!* ( Bobo prnh menetap di Jepun if semua still igt la) Mana x nya , kalau bau kencing kucing ke msti Bobo yg kena. Emangnya rumah ini enggak sudah kucing jantan yg lain? Oke yg ni bkn sbb prnh stay kt indon tp sbb terpengaruh dgn crita sinetron . Ops bocor rhsia. Bobo kdg2 geram jgk dgn perangai depa tu smpai Bobo sengaja p kencing . Puaih ati. *buat gaya like a boss*

4)Tgkp gmbaq tiduq
Didi: Mmg Didi mengaku hobi Didi ialah tidur dn tidak dinafikan Didi tiduq buas. Tp Didi still xsuka n xfhm why tah nma apa tah suka sngguh amik gmbaq Didi terutama wktu tiduq. Bole dak lepas ni jgn amik gmbaq Didi sbb kalau mak boipren Didi tau, habihla kena reject. Hrp maklom.

3)Dating
Didi: Jgn buat muka tercengang sgtla bca statement Didi kt atas tu. To make it clear, Didi nk umumkn mmg rumour Didi berkapel dgn kucing putih itu benar. Kmi mybe akn bertunang pada 1 jan 2017 setelah mndpt persetujuan dri kedua-dua pihak. Pihak lelaki dh setuju cuma pihak Didi je tak sbb abg Bobo xsuka dgn kucing putih tu. Ktanya, kucing putih tu rude dn agak tua utk Didi. Didi rsa dia malu sbb kucing tu lgi hensem. Ekekekeke. Apa2pon hope semua doakan yg trbaik yaa. Btw lupa plk nk crita apa yg annoyingnya dgn dating ni? Act , depa ni suka amik gmbaq Didi wktu dating . Pg siang mlm , pantang nmpk Didi dating je msti tgkp gmbar . Paparazzi betul . 

2)Ckp manja
Didi: Meluat dgn stail org ckp2 manja ni. Fyi, Didi ni dh dewsa so plisla lyn Didi mcm org dewasa. N stop ckp ngan didi guna bhs manja. Etc: hruf k jdi d . Rimas tau dk rimas. Pstu *yg ni selingan jela* , depa ni suka pairkan Didi dgn Jep . Alaaa kucing selebriti tu. Sudh2 la Jep tu dh berumah tangga dh pon. Didi xnak la jdi org ketiga n mghancurkn rumah tngga org. (Ostajah pilihan spotted)

1)Tiru suara kucing
Didi: Yg ni plg Didi xleh thn , kenapala suka sgt tiru suara kucing. Dh manusia buat cara manusia. Ni dok buat suara kucing. Serabut ahh. Kalau jdi xpa jgk, ni mcm org utagha nk ckp keyel . Kdg2 smpai xphm n nk tergelak pon ada. Tp ada satu peristiwa yg Didi xleh maafkn , hritu Ainul Aliah pi tiru suara kucing p kena plak mksud dia Didi benci awak. Dhla wktu tu Didi dgn boipren Didi. Tau dk , mkn masa 2 minggu jgk Didi nk selesaikn mslh tu. So plis lah lepas ni stop ckp bhs kucing or kalau nk ckp jgk silalah pi kelas bhs kucing kt kgr yg diadakn oleh Prof Grey. Contact sya sediakn di bwh ni.

Thats all utk post kali ni. Take note ya shbt . Kalau dkk nntikn surprise kami brdua .Miahajajajajajaja.

*prof grey: 012-3456789 / greyencem@gmail.com










Wednesday, November 25, 2015

Ekspedisi Bobo n Didi Mencari Harta Karun (episode 1)

Posted by ainulaliah at 5:45 PM 0 comments
Assalamualaikum.

So spt yg tlh dihebohkn sebelum ni , so hrini lah premierenya yg telah dinantikan oleh semua org. (even xdak readers pon sokay) . Alkisahnyaaaaaa jeng jeng jeng

Pd suatu hri, Bobo bru balik dri berjogging di persiaran rumah D' Kelabu dn bru sja hndk masuk ke dlm rumah utk menonton Running Man dimana guestnya pd hri itu ialah Ainul Aliah n Didi apabila tiba2 , Ainul Aqilah ank bosnya yg garang tu memanggilnya . Bobo yg walaupon letih tp terpaksa jgk brjumpa dgn Aqilah. Namun, keletihannya brtambah lgi apabila dia telah disuruh utk mengemas stor rumah. Malangnya nasibnya. Nk panggil Didi , xbole plak sbb kelmarin Didi masih marah kt dia sbb curi ikan Didi. So terpaksala buat sorg2 ditemani olek cicak2 jalanan. Bobo yg merupakn kucing bandar amat sensitive dgn habuk2 n debu2 yg bertebangan di udara yg xberapa segar. (mesti semua org igt Bobo dpt selesema tp dak ponnn sbb dia pkai mask. Ok lawak hambar) Bobo yg teringin sgt2 nk tgk Running Man tu cpt2 la buat kerja . Prinsip Bobo wktu tu 'Biaq x kemas , Asalkn cepat'. Smpaila tiba2 tu Bobo nmpak ada sekeping kertas kulit kayu ala ala kertas org dlu2 yg sebenaqnya merupakan sekeping map. Bobo pon teruih lupa ttg impiannya nk tgk Running Man akibat dikaburkn dgn harta karun yg bakal dia dpt xlama lgi yg membolehkn dia utk teruih berjumpa dgn crew2 Running Man terutamanyiaaa Lee Kwang Soo n Song Ji Hyo. Fullammak. Sibuk berangan , tiba2 Aqilah mengejutknnya dgn satu jeritan akibat terkejut sms menonton cerita JuOn ,lalu Bobo cpt2 menghabiskn kerjanya dgn lebih sistematik n teratur smbil berfikir b brasa xsabar2 utk mencari harta karun itu.

Bersambung...

Sunday, November 22, 2015

Teaser : Ekspedisi Bobo n Didi Mencari Harta Karun

Posted by ainulaliah at 6:22 PM 0 comments
Assalamualaikum.

Sadly to say , Bobo xmenang Mr. Malaysia . Tu yg x apdet blog tu. Tp bru2 ni ada bnda best yg brlaku. Drum rolls puhlisssss....

-.- 

Ianyaaa ialahhhh kisahhhh atbencer* (cmni ka eja) Bobo n Didi. Wuhuuuu!!!
Tepuk tgn skit.

So teasernyaa,

Bobo, kucing yg malas tp nk cpt kaya namun disebabkn markah spm (sijil pets malaysia) x memberangsangkn, tlh membuatkn dia xdpt kerja. Namunnn, satu hari dia dpt satu map. Bkn map biasa2 ya kengkwan, Map Harta Karun ooooo. Oleh itu adiknya, Didi yg juga nk cpt kaya sbb nk beli make up jenama Ainul Aliah Face Shop yg brharga rm5000 tidak trmasuk beg make up limited edition yg brharga rm3000 dan juga GST telah bersetuju utk menemankn abgnya setelah dipujuk n diberi majalah kpop edisi terbaru. 

Namun , soalan yg sering ditanya, berjayakah Bobo , seorg kucing yg setakat sekrg tidak prnh bernasib baik dlm ekpedisinya kali ini? Adakn nasib akhirnya akan menyebelahinya jgk ? Dan adakh Didi akn terus menemaninya di sisi dlm menempuh plbagai cabaran spt digigit nyamuk n sebagainya dlm mencari harta karun n nk cpt kaya?

Nntikan premierenyaaa pd 

25 NOVEMBER 2015     ini

*atbencer : adventure

Sekian byebye.
 

Polar Bear Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez